Ви є тут

Заміна газових котлів на теплові насоси без реконструкції системи опалення

 

Досить часто виникає потреба в модернізації котельні і заміні морально та технічно застарілого газового котла в існуючих будівлях 1990-2010 рр. забудови. В таких будинках, як правило, в якості опалювальних приладів встановлені сталеві або алюмінієві радіатори, які розраховані на температуру теплоносія +60..+65℃.

 

Чи можливе використання повітряних теплових насосів з такою системою опалення?

 

Так. Mycond пропонує серію повітряних теплових насосів BeeEco з максимальною температурою подачі в систему опалення +75℃. Такі параметри досягаються завдяки використанню екологічного природного холодоагенту R290. Модельний ряд включає в себе побутове обладнання потужністю від 6 до 18 кВт,  а також тепловий насос потужністю 50кВт для комерційних чи промислових об’єктів. При цьому, теплові насоси можна підключати в каскад для отримання більшої потужності.

 

Mycond BeeEco – це повітряний тепловий насос типу моноблок, що не потребує монтажу фреонопроводів.

 

В котельній потрібно не багато вільного простору, щоб розмістити додаткове обладнання – баки, циркуляційні насоси та інше. Сам тепловий насос монтується ззовні. Існуючий газовий котел залишається в якості резервного джерела тепла та для роботи при низьких температурах зовнішнього повітря, а саме при температурі нижче точки бівалентності.

 

Нижче на малюнку наведений приклад моделювання роботи теплового насосу та газового котла. Температура бівалентності для даного проекту складає -12℃.

95% опалювального періоду тепловий насос забезпечує нагрів гарячої води для побутових потреб та опалення будинку, що дозволяє значно зменшити використання природного газу і знизити витрати коштів.

 

Теплові насоси Mycond BeeEco легко інтегруються в існуючу систему опалення. Монтаж такої системи займає від 2 днів в залежності від особливостей об’єкту.

 

Спеціалісти компанії Mycond допоможуть із розробкою проекту котельної з тепловими насосами BeeEco. Проект має креслення котельної з розташуванням обладнання, специфікацію матеріалів та ізометричні схеми. Така деталізація дозволяє отримати чітку схему установки, зменшує ймовірність похибки в процесі монтажних робіт і дає споживачеві розуміння кінцевого результату.

 

На малюнку нижче наведений приклад котельної з тепловим насосом Mycond BeeEco MHCM 18 SU3А та навісним конденсаційним газовим котлом.

 

За стандартних умов експлуатації автоматика теплового насосу за потреби автоматично вмикає газовий котел в якості додаткового джерела тепла. Реалізована схема дозволяє використовувати теплогенератори як послідовно, так і незалежно один від одного.

 

На ізометричній схемі нижче можна побачити розташування обладнання в приміщенні котельної з різних ракурсів.

Теплові насоси Mycond BeeEco – це екологічне рішення для проектів реконструкції. 

 

Для отримання консультації заповніть форму нижче. Наші спеціалісти звʼяжуться з вами протягом 30 хвилин!

У вас залишились
питання?

Форма зворотного зв'язку