Ви є тут

Встановлення терморегулятора і датчика температури підлоги

Від того, як і де встановлений терморегулятор, буде залежати те, наскільки правильно він буде працювати. Його необхідно захистити від впливу зайвого тепла або холоду (сонця і протягів).

 

Саме тому для початку потрібно визначити місце установки терморегулятора, слідуючи простим правилам:

  • термостат повинен знаходитися далеко від джерел тепла (радіаторів, сонячних променів і т.д)
  • на відстані від протягів
  • на висоті приблизно 1,5 м від підлоги.

 

 

В місце підключення терморегулятора необхідно підвести кабель живлення та забезпечити канал для прокладки датчика температури, а також забезпечити з’єднання з сервоприводом, нагрівальним матом/плівкою або кабелем.

Установка датчика температури теплої підлоги обов’язкова при використанні будь-якої електричної теплої підлоги (мат, кабель або плівка). Саме завдяки йому терморегулятор не «перегріє» підлогу і обладнання буде працювати так, як заплановано. Також датчик необхідний, якщо планується використовувати різні дерев’яні покриття підлоги (ламінат, паркет або паркетна дошка).

 

 

Більшість дерев’яних покриттів, з тих що виробники гарантують роботу з джерелом тепла в підлозі, рекомендують використовувати максимальну температуру в межах 26-28 °C. Така продукція, як правило, маркується відповідним знаками на упаковці.

 

 

Ось деякі з них:              

Що стосується самого монтажу датчика температури теплої підлоги, то його необхідно монтувати в підлозі усередині заздалегідь прокладеної гофри або трубі на відстані 50 см від стіни. Важливо також монтувати його далеко від джерел тепла (сонце, радіатори і т.д.). Обов’язково загерметизувати кінець гофри або труби, який буде в підлозі. Необхідно уникати занадто великих кутів, інакше дуже складно прокладати датчик температури підлоги. У разі, якщо монтаж зроблено без гофри або труби, то заміна датчика виявиться вельми трудомістким і витратним процесом.

У вас залишились
питання?

Форма зворотного зв'язку