Ви є тут

Вибір перерізу кабелю для термостата

У даній статті ми розглянемо, якого перетину кабель використовувати при підключенні термостатів. Головне, що нам треба зрозуміти – це яке навантаження буде у нашого «споживача» і, виходячи з цього, підберемо потрібний нам перетин.

Тепла підлога

Термостати Mycond для теплої підлоги працюють з навантаженням до 16А (~ 3,5 кВт), тому рекомендуємо використовувати мідний кабель з мінімальним перетином 1 мм2, а бажано 1,5 мм2, якщо використовувати алюмінієвий, то мінімум 2 мм2.
Рекомендуємо живити термостат безпосередньо від щитка через свій автомат і вже від термостата підключати теплу підлогу. Тобто треба протягнути 2-х жильний кабель від щитка до термостата і від нього двожильним живити теплу підлогу.

Фанкойл

Як правило, двигуни фанкойлів малопотужні, тому реле в термостатах всього , тобто ~ 660Вт. Достатнім буде використовувати мідний кабель з перетином від 0,75 до 1 мм2 або алюмінієвий 1 мм2.
Рекомендуємо живити термостат безпосередньо від щитка через свій автомат і вже від термостата підключати фанкойл/и. Від щитка протягнути двожильний кабель до термостата і від нього вже підключати фанкойл. Наприклад, якщо у нас двотрубна система і 3 швидкості вентилятора, то від термостата до фанкойла простягаємо 5-ти жильний кабель, а якщо 4-трубна, то 6-ти жильний.

Гігростат

Достатньо використовувати мідний кабель з перетином від 0,75 до 1 мм2, або алюмінієвий 1 мм2.

 

 P.S. за цим посиланням знаходиться легкий у використанні онлайн калькулятор перетину. https://best-energy.com.ua/support/calc-cable

У вас залишились
питання?

Форма зворотного зв'язку